Welke bureaustoel moet ik kopen?

Het is tijd voor een nieuwe bureaustoel, maar welke kies je? Er is zoveel aanbod dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We herkennen de worsteling en helpen je daarom graag. Om een weloverwogen keuze te maken, is het handig dat je een aantal vragen kunt beantwoorden over je wensen. Op deze manier kun je opties die niet relevant zijn wegstrepen en uiteindelijk de perfecte bureaustoel vinden.

Welk budget voor je bureaustoel?

Allereerst is het handig om een budget te bepalen dat je uit wilt geven aan de bureaustoel. Dit kan per merk erg fluctueren. Zo heb je bureaustoelen van onder de €100, maar ook van meer dan €1000. Dit verschilt per merk, uitvoering en materiaalsoort. Je kunt er ook voor kiezen om gebruikte kantoormeubelen te gebruiken. Deze zijn nog steeds in goede staat, alleen een stuk goedkoper.

Welke materiaal bureaustoel?

Terwijl je een budget in je hoofd hebt, is het ook van belang om rekening te houden met het soort materiaal waarvan de bureaustoel is gemaakt. Mocht je een specifieke voorkeur hebben, bijvoorbeeld een leren bureaustoel, dan is het handig om na te gaan of deze voorkeur aansluit bij het budget dat je in gedachten hebt. Andere opties voor het materiaal zijn stof of kunstleer.

Het voordeel van een stoffen bureaustoel is dat de bekleding in een warme omgeving nog steeds comfortabel aanvoelt. Bij leer of kunstleer kan dit minder fijn zijn. Daarentegen zijn die materialen wel hygiënischer op lange termijn en gemakkelijker schoon te maken.

Welke zithoogte en armhoogte bureaustoel?

Naast dat de bureaustoel er mooi uitziet, is het ook van belang dat de zit- en armhoogte comfortabel is. Dit is ook ten gunste van je lichaamshouding op lange termijn. De makkelijkste optie is wanneer deze beide verstelbaar zijn, zodat je dit sowieso aan jouw wensen voldoet. Mochten er anderen op de bureaustoel willen zitten, dan is het ook fijn als de stoel op hun formaat kan worden afgesteld.

Hopelijk helpen de bovengenoemde criteria je bij het maken van de keuze voor een geschikte bureaustoel. Mocht je vragen hebben of persoonlijk advies kunnen gebruiken, neem dan gerust contact met onze klantenservice op.