Duurzame kantoorinrichting tips

2021-07-05 - Hal18

Duurzame kantoorinrichting tips

Met de energietransitie voor de deur staat u als ondernemer voor lastige keuzes. U wilt graag uw steentje bijdragen aan een duurzame wereld, maar tegelijkertijd uw gezonde concurrentiepositie behouden. Ongetwijfeld heeft u al overwogen om zonnepanelen te plaatsen. Hiervoor kunt u vaak gebruik maken van gunstige subsidieregelingen. Buiten dat is het een lange-termijninvestering die zich terugbetaalt in flinke besparingen op uw energiekosten. Maar wist u ook dat u door het slim inrichten van uw kantoor al een flinke stap kunt zetten zonder dat het ten koste hoeft te gaan van een representatief interieur?

In deze blog geven we u enkele tips met betrekking tot de duurzame inrichting van uw kantoor. We leggen de focus op maatregelen die u makkelijk kunt nemen en die perfect passen binnen een meer omvattend duurzaamheidsplan. Sommige tips leveren direct kostenbesparingen op, andere dragen bij aan een mentaliteitsverandering bij uw personeel.

Duurzaam meubilair

Kleren maken de man, meubels het kantoor. Het is bekend dat een aangename werkomgeving een positief effect heeft op de productiviteit van werknemers. Wanneer u veel vergadert met externe partijen is het interieur teven het visitekaartje van uw onderneming. Gelukkig is het mogelijk om te kiezen voor stijlvol kantoormeubilair van duurzame materialen, zelf als uw voorkeur uitgaat naar het nieuwste design. Wilt u later uw inrichting aanpassen? Dan is het mogelijk uw duurzame kantoormeubels door te verkopen aan geïnteresseerde partijen. Als ze minder snel slijten, blijven ze langer in goede staat.

Met de laatste opmerking hebben we de mogelijkheid om te kiezen voor tweedehands kantoormeubilair min of meer al aangeroerd. Dit is eigenlijk een nogal brede categorie. Daarom willen we hierbinnen twee soorten meubilair onderscheiden.

Gebruikt meubilair

Helaas hangen er rond het woord tweedehands negatieve associaties. Consumenten denk daarbij al gauw aan ‘goedkoop’, ‘versleten’ en zichtbaar gebruikt. Dat is misschien wel de reden dat autohandelaren hun tweedehands auto’s liever ‘occasions’ noemen. Wat de inrichting van het kantoor betreft spreken wij liever van gebruikt meubilair. Bij Hal18 maken we enkel gebruik van goede materialen en topkwaliteit merken. Al het gebruikte meubilair dat bij ons binnenkomt wordt eerst grondig nagekeken om te zien of er geen sprake is van onoverkomelijke mankementen. Zo niet, dan wordt het in ons assortiment opgenomen. Kunt u wel een nieuw bureaustoel gebruiken voor in uw kantoor? Dan vindt u tussen onze refurbished kantoormeubelen wellicht precies wat u zoekt! Dankzij Hal18 kunt u straks genieten van een volledig naar uw smaak ingericht bedrijfspand dat ook nog eens op een duurzame wijze is ingericht!

Andere duurzame kantoorinrichting tips zijn:

  1. Re-use tapijttegels, makkelijk schoon te houden)
  2. Koffiemokken ipv wegwerp
  3. Ga bewust om met apparatuur (uitschakelen, scannen ipv kopiëren, oplaadbare batterijen, minder maar op centrale plekken)
  4. Ga bewust om met apparatuur (uitschakelen, scannen ipv kopiëren, oplaadbare batterijen, minder maar op centrale plekken)
  5. Voldoende daglicht (zuinige lampen)
  6. Denk aan de verwarming, Plaats planten (vocht uit de lucht, zuivert, minder energie)

Verspilling is namelijk niet meer van deze tijd. Kostenbesparing en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan hoog in het vaandel op de bedrijfsagenda. Dit geldt ook voor uw kantoormeubelen. In plaats van vernieuwen is het ook mogelijk om gebruik te maken van duurzame kantoormeubelen door deze te laten opknappen. Op deze manier besteedt u aandacht aan de duurzame economie door uw kantoormeubelen zoals bureaus, archiefkasten, bureaustoelen een nieuw leven te geven.

Bij Hal18 hebben wij ons proces ingericht op tweede- en soms wel derdehands kantoormeubelen. Het is een andere manier van denken en doen. Bij het interieurontwerp of inrichtingsplan wordt al gekeken hoe het meubilair en de onderdelen zijn ontworpen en vermarkt zodat deze op kwalitatief hoogwaardig niveau opnieuw gebruikt kunnen worden. We knappen het meubilair op, waardoor ze aan hun tweede leven kunnen beginnen en goedkoper kunnen worden gebruikt. Zo moet u denken aan herstofferen, repareren maar ook overspuiten van kantoormeubelen. Ook het aankopen van tweedehands kantoormeubelen is een onderdeel van circulair inkopen en ideaal wanneer u kiest voor een duurzame kantoorinrichting.