Bureaustoelen

In elk kantoor, thuiskantoor of andere werkplek met computer zijn goede bureaustoelen belangrijk. Een bureaustoel is de zitplaats die als basis dient om werkzaamheden aan een bureau te verrichten. Het is daarbij van belang dat bureaustoelen zowel comfort bieden als functioneel zijn. Verstelbare bureaustoelen krijgen dan ook de voorkeur, omdat hiermee een ergonomische zithoogte is in te stellen. Dit is van belang om lichamelijke klachten te voorkomen. HAL18 komt wat dat betreft met een uitgebreid aanbod van kwaliteitsmerken, zoals onder meer met bureaustoelen van Ahrend en met Herman Miller bureaustoelen aan alle belangrijke eisen tegemoet.

Bureaustoelen met extra functionaliteiten

Bij het kopen van een bureaustoel is het mogelijk om met de wensen voor bepaalde functionaliteiten rekening te houden. Bijvoorbeeld met de verstelbaarheid om de zithoogte af te stemmen op de individuele gebruiker. Dit is wel een minimale eis om in een ergonomische zithouding te voorzien. Een andere optie is de mogelijkheid om rekening te houden met de voorkeur voor een uitvoering van een bureaustoel met armleuningen of zonder deze ondersteuning voor de armen. Zo valt er ook rekening te houden met de rugleuning en diepte voor de perfecte zitpositie. Naast extra functionaliteiten zijn er meer aspecten om op te letten, zoals het materiaal en het design. Wij hebben wat dat betreft onder meer zowel ergonomische bureaustoelendesign bureaustoelen van stof en leer als luxe bureaustoelen in ons aanbod.

Bureaustoelen voor iedere werkomgeving

De werkplek op kantoor of thuis bepaalt net als de aard van de werkzaamheden onder meer welk type bureaustoel het meest geschikt is. Bij het langdurig achtereen verrichten van werkzaamheden aan een bureau gelden er andere eisen dan wanneer u twee uur per dag kantoorwerk verricht. Wat dat betreft sluit ons aanbod daar goed op aan. Wij hebben onder meer bureaustoelen beschikbaar die geschikt zijn om zes tot acht uur achtereen op te werken. Uiteraard wel met het inachtneming van pauzes en beweegmomenten. Indien de werkdag langer duurt dan hebben wij daar eveneens de perfecte bureaustoel voor beschikbaar, die zelfs geschikt is om 24 uur per dag op te zitten. 

Bureaustoelen kopen

HAL18 voorziet in een uitgebreid aanbod met goedkope bureaustoelen, maar ook met tweedehands bureaustoelen die door onze technische dienst gecontroleerd zijn. In aanvulling daarop is er een breed aanbod in een uiteenlopende prijsranges. Het is gemakkelijk om bij ons bureaustoelen te kopen en te bestellen. Er is op kleur te selecteren, zoals op bureaustoelen in blauw, wit, rood of zwart, maar ook per merk, variërend van Dutchoffice, Comforto tot Grahl en andere bekende merken. Het is zelfs mogelijk om de selectie te verfijnen door de gewenste breedte, diepte en hoogte in te stellen.

Nieuw, gebruikt of refurbished bureaustoelen

Het is altijd mogelijk om bij onze nieuwe bureaustoelen te kopen. Indien u graag op een duurzame manier uw kantoor wilt inrichten, is het eveneens mogelijk om de keuze te laten vallen op gebruikte bureaustoelen of op refurbished bureaustoelen. Op deze manier draagt u op een milieuvriendelijke manier bij aan een circulaire economie. Wij dragen zelf ook bij aan duurzaamheid door onder meer optimale routes te laten rijden om daarmee de CO2 uitstoot te minimaliseren.

Advies op maat van expert

Wilt u bij het kopen van bureaustoelen advies op maat ontvangen? HAL18 helpt u als expert op het gebied van bureaustoelen en kantoorinrichting graag verder. Wij denken met u mee en zetten onze kennis en ervaring in om u van het beste advies te voorzien. 

B2B offerte aanvragen

Bij het bestellen van meerdere bureaustoelen ineens bieden wij u een aantrekkelijke korting. Op deze manier bespaart u op de kosten per stuk en zelfs nog meer bij afname van grotere aantallen. Om voor u een gepersonaliseerde prijsopgave te maken, hoeft u alleen maar een offerte aan te vragen. Wij voorzien u snel van een reactie met de scherpste prijs.

Veelgestelde vragen

Het antwoord op de vraag "Wat is een goede bureaustoel?" is best breed. Een moderne bureaustoel zorgt ervoor dat uw rug zo min mogelijk lijdt. En het heeft aanpasbare onderdelen om de stoel nog beter op uw lichaam aan te laten sluiten. Denk hierbij aan zithoogte, zitdiepte, hoogte rugleuning en hoek rugleuning. Een goede bureaustoel ondersteunt bovendien bij het aannemen van een goede werkhouding. Ook de ondergrond van de werkplek speelt een belangrijke rol bij de keuze voor wieltjes. Wij adviseren harde wieltjes bij een zachte ondergrond en zachte wieltjes bij een harde ondergrond.

Een goede bureaustoel dient in Nederland in ieder geval te voldoen aan de Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR). Hierin wordt omschreven waar de rugleuning, zitting en armleggers minimaal aan moeten voldoen. De gemiddelde maten van Nederlanders zijn het uitgangspunt voor de maatvoering en verschilt daardoor van de Europese richtlijnen, waarbij wordt uitgegaan van de gemiddelde maten van Europeanen. Een complete bureaustoel met goede bouwkwaliteit waar functionaliteit voorop staat is een goede investering.

Een ergonomische bureaustoel is een stoel die het mogelijk maakt om ook voor een langere tijd de juiste zithouding aan te nemen. U kunt veel klachten krijgen als u een verkeerde houding heeft, bijvoorbeeld zenuwbeknelling, moeite met opstaan en rugklachten. U kunt bij ergonomische bureaustoelen de hoek of de hoogte van de rugleuning, zithoogte, en de hoogte of de breedte van de armleuningen instellen. Nog een voordeel van een ergonomische bureaustoel is dat u het naar uw wensen kunt aanpassen. De vorm van uw lichaam en de druk die de stoel ondervindt worden optimaal ondersteund.

In onze webshop kunt u voordelig een ruim assortiment nieuwe en gebruikte bureaustoelen kopen. Wij leveren door heel Nederland, dus het maakt niet uit of u op zoek bent naar een bureaustoel voor op kantoor of uw werkplek thuis. In onze webshop kunt u veilig achteraf betalen. Bent u nog niet helemaal zeker over de juiste bureaustoel? Wij geven u advies op maat en helpen u gratis op weg. U vindt bij ons naast bureaustoelen ook kantoor en bedrijfsmeubelen van bekende merken. Bovendien monteren wij de stoel voor u, als u dit wenst en bent u van harte welkom in onze showroom te Wijnjewoude.

De zithoogte van een bureaustoel moet volgens de eerder genoemde Nederlandse Praktijk Richtlijn verstelbaar zijn tussen de 410 en 550 millimeter. De bewegingen van de schouders mogen niet belemmerd worden door de hoogte van de rugleuning. Deze hoort minstens 370 millimeter te zijn. De armleggers horen ingesteld te worden tussen de 200 en 300 millimeter. De juiste hoogte is zeer belangrijk omdat u anders een ongezonde werkhouding aanneemt.

Wij adviseren om uw bureaustoel van boven naar beneden in stellen: u begint met de zithoogte. Hierbij is het belangrijk dat uw beide voeten stevig op de grond staan. De zitdiepte is ook een punt van aandacht, ideaal is als er een gebalde vuist tussen uw knieholte en de zitting van de bureaustoel past. De hoogte van de rugleuning hoort net boven of op de broekriem te vallen en deze hoort verschillende hellingspunten te hebben. Om uw wervelkolom uitgelijnd te kunnen houden is een verstelbare lendensteun noodzakelijk en de synchroonmechaniek van de stoel zorgt ervoor dat de rugleuning naar achter gekanteld kan worden.

Welke bureaustoel het beste bij u past, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gemiddelde zittijd, uw lengte en gewicht, uw zitgewoonten en persoonlijke voorkeuren. Een onjuiste zithoogte door een te kleine stoel betekent dat het lichaam door het lange zitten ongewoon wordt belast, wat kan leiden tot spanning en rugpijn. Het materiaal van de stoel moet zo slijtvast en onderhoudsvriendelijk mogelijk zijn. Zo gaat de bureaustoel het langst mee.

Goed hoeft niet perse duur te zijn. Of u nu gaat voor nieuw, gerecycled of refurbished, onze bureaustoelen zijn van topkwaliteit! Wij hebben in ons assortiment stoelen van diverse bekende merken die wij ook stofferen naar uw stijl. U maakt een verantwoorde keuze voor uw werkhouding én uw portemonnee. Bovendien kunnen wij uw oude bureaustoel opnieuw stofferen, waardoor deze er weer als nieuw uitziet.

Op de hoogte blijven van de Nieuwste aanbiedingen