Werkstoelen

Werkstoelen zijn net als werkkrukken in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar bij HAL18. Het gevarieerde aanbod voorziet u in de mogelijkheid met verschillende eisen rekening te houden. Bijvoorbeeld door een werkstoel hoog aan te schaffen of door de keuze te laten vallen op een lage werkkruk. Werkstoelen zijn onder meer geschikt voor gebruik in een hygiënische of zware werkomgeving, zoals in laboratoria, clean rooms en werkplaatsen. Bovendien is een goede werkstoel onmisbaar om te voorkomen dat er lichamelijke klachten ontstaan en de productiviteit op peil te houden.

Waarop letten bij het kopen van een werkstoel?

Een goede werkstoel voorziet in een ideale zitondersteuning en is qua eigenschappen afgestemd op de werkomgeving en werkzaamheden. Een hoge werkstoel is bijvoorbeeld onder meer geschikt om te gebruiken in een laboratorium net als in een school, werkplaats of magazijn. Het is daarbij mogelijk om op de overige specifieke eigenschappen te letten, zoals op het materiaal. Een werkstoel van polyurethaan met harde wielen is bijvoorbeeld onder meer geschikt voor toepassing in een industriële omgeving.

Ergonomische uitvoering en standaardinstellingen

De werkstoelen in ons aanbod zijn van de hoogste kwaliteit en geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Bij de aanschaf van een werkstoel is het onder meer aan te raden om te kijken naar de standaardinstellingen. Bijvoorbeeld of de zithoogte verstelbaar is of dat er ook een zithoek verstelling mogelijk is. Om in optimaal comfort te voorzien tijdens het uitvoeren van werkzaamheden is bij werkstoelen met rugleuning ook de rughoek en de rughoogte en rugdiepte van belang. Er zijn overigens werkstoelen beschikbaar die standaard met harde wielen worden geleverd en deze optioneel zijn te vervangen door rubberen wielen en voetdoppen.

Werkstoelen met wielen

Om voor extra mobiliteit op de werkvloer te zorgen, kiest u voor werkstoelen met wielen. Onze bureaustoelen zijn in vele diverse kleuren en modellen verkrijgbaar. Bovendien vindt u in ons ruime aanbod enkel vooraanstaande kwaliteitsmerken terug. Deze zorgen voor een verhoogd zitcomfort, wat belangrijk is als uw klanten, medewerkers en/of uzelf meerdere uren per dag op een stoel plaatsneemt. De juiste werkstoelen met wielen kunnen diverse lichamelijke kwalen zoals spierpijn en rugklachten voorkomen. Vergeet daarom niet om uw meubelen af te stellen naar uw persoonlijke voorkeur.

Dynamische en flexibele werkstoelen

De dynamiek en flexibiliteit zijn belangrijke kenmerken die toe te schrijven zijn aan werkstoelen. Het is voor het ondersteunen van de rug belangrijk dat de rugleuning licht meebeweegt bij het achteroverleunen. De lendenwervels zijn te ondersteunen als de rugleuning in hoogte te verstellen is. Om in optimale flexibiliteit te voorzien, zijn de werkstoelen veelal zonder armleuningen uitgevoerd en de werkkrukken zonder rugleuning. Het is aan te raden om de keuze voor werkstoelen of werkkrukken te maken op basis van de werkomgeving en af te stemmen op de werksituatie. Lage werkkrukken in een werkplaats voorzien het bovenlichaam bijvoorbeeld van veel vrijheid in beweging en nemen bovendien weinig ruimte in. Een hoge werkstoel met voetring voorziet ook op hoogte in een ideale zithouding door de voeten op de voetring te plaatsen.

Verschillende werkstoelen voor allerlei werksituaties

In elke werkomgeving gelden weer andere eisen voor werkstoelen. Daarom is het goed om te weten welke eigenschappen van belang zijn voor uiteenlopende toepassingen. In een laboratorium is het in het kader van hygiëne bijvoorbeeld van belang dat de werkstoel uitgevoerd is met zo weinig mogelijk naden. Ook dient het oppervlak gemakkelijk te desinfecteren zijn. In een industriële omgeving zijn robuuste uitvoeringen ideaal en vooral werkstoelen die in een optimale bewegingsvrijheid voorzien. Zo voorzien wij ook in een aanbod met werkstoelen die voor wat betreft de zithoogte met een groot verstelbereik zijn uitgevoerd. Werkstoelen in de vorm van werkkrukken bieden overigens optimale flexibiliteit en bewegingsvrijheid voor allerlei werksituaties. 

Wilt u de rest van uw werkplaats ook professioneel inrichten? Neem dan eens een kijkje bij onze werkplaatsinrichting. Deze producten kunt u eenvoudig met uw werkstoelen kopen in onze webshop. Bekijk ons grote aanbod kantoorstoelen online en maak uw keuze.

Advies op maat

HAL18 is expert in het leveren van werkstoelen voor elke werkomgeving en wij voorzien u dan ook graag van een advies op maat om u op weg te helpen. Wilt u direct een bestelling plaatsen? Dat kan uiteraard online met opties om de werkstoel naar eigen voorkeur samen te stellen, zoals door harde of zachte wielen te selecteren. U profiteert van een oplopende korting als u meer dan vijf werkstoelen bestelt. Vraag in dat geval een offerte aan, zodat wij de gelegenheid krijgen om u van de scherpste prijs te voorzien. U bent ook van harte welkom in onze showroom om de werkstoelen en werkkrukken in het echt te zien en in de praktijk te testen.

Op de hoogte blijven van de Nieuwste aanbiedingen