Ergonomische bureaustoelen

Een goede zithouding op kantoor of op de thuiswerkplek is belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen. Daarom is het aan te raden om ergonomische bureaustoelen op kantoor te gebruiken. Deze bieden daar waar het nodig is extra ondersteuning aan het lichaam en zijn verstelbaar om de zithouding af te stemmen op het individu. Er is hierdoor sprake van minder lichamelijke belasting en dat biedt meerdere voordelen. Bijvoorbeeld een betere focus en het voorkomen van gezondheidsklachten. HAL18 heeft een uitgebreid aanbod met ergonomische bureaustoelen beschikbaar van gerenommeerde kwaliteitsmerken, zowel nieuwe als refurbished of gebruikte bureaustoelen.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Er gelden voor ergonomische bureaustoelen Arbo regels, waarbij de kantoorstoel aan bepaalde eisen dient te voldoen. De kantoorstoel moet stabiel zijn en de zitting moet in hoogte te verstellen zijn. Daarnaast geldt voor de rugleuning dat de hellingshoek en de hoogte instelbaar dienen te zijn. Het principe van een ergonomische bureaustoel is dat er wordt voorzien in een comfortabele werkhouding in combinatie met bewegingsvrijheid. Deze regels over zogenoemde Arbo bureaustoelen die ergonomisch zijn, komen voort uit artikel 5.1 van de Arboregeling. Een duidelijke richtlijn op hoger niveau komt vanuit de Europese NEN 1335 en NPR 1813, waar ergonomische bureaustoelen in ons aanbod aan voldoen.

Actieve zithouding op beste ergonomische bureaustoel

Het aannemen van een actieve zithouding is te koppelen aan de beste ergonomische bureaustoel. Dat betekent dat een ergonomische kantoorstoel die flexibiliteit biedt, zoals bijvoorbeeld een schommelbeweging een stimulans is om te bewegen. Ook voorziet een dergelijke kantoorstoel in het afwisselen van de zithouding, zodat er eveneens sprake is van een actieve zithouding. Daarbij geldt dat om van de beste ergonomische bureaustoel te spreken er optimale ondersteuning voor het lichaam dient te zijn in combinatie met verstelbare elementen. Dit om de bureaustoel af te stemmen op persoonlijk gebruik, wat uiteraard eveneens ideaal is in het kader van flexibele werkplekken op kantoor.

Kenmerken ergonomische bureaustoelen

Er zijn een aantal kenmerken die standaard aanwezig zijn op bureaustoelen die ergonomisch zijn uitgevoerd. Het gaat hier onder meer om de verstelbaarheid van de zithoogte en in hoogte verstelbare armleggers. Daarbij is er een lendensteun die in extra ondersteuning van de onderrug voorziet. Bij het kopen van ergonomische bureaustoelen is het eveneens mogelijk om te letten op een in diepte verstelbare zitting en in hoogte verstelbare rugleuning. Daarnaast zijn er uitvoeringen waarvan de hoofdsteun verstelbaar is net als de lendensteun.

Tips ergonomisch zitten

Het is eenvoudig om op een ergonomische bureaustoel de juiste zithouding aan te nemen. De hoogte van de zitting dient zo ingesteld te worden dat de benen een hoek van 90 graden krijgen, waarbij de voeten plat op de grond staan. De zitdiepte is goed als er een vuistgrootte ruimte is tussen de knieholtes en de voorzijde van de zitting. De armleggers zijn ideaal ingesteld als de armen een hoek van 90 graden hebben. De ideale zithouding op een ergonomische bureaustoel voorziet in de volgende voordelen:

  • Perfecte lichamelijke ondersteuning
  • Hogere productiviteit
  • Betere concentratie
  • Comfortabele zithouding
  • Optimale bewegingsvrijheid
  • Actieve lichaamshouding

Ergonomische bureaustoel kopen bij HAL18

U profiteert bij ons van een gevarieerd en ruim aanbod met ergonomische bureaustoelen van kwaliteitsmerken van onder meer bureaustoelen van Ahrend, Dutchoffice, Comforto, Sedus en Steelcase. Wij helpen u gratis op weg met een advies op maat voor het kopen van ergonomische bureaustoelen. Daarbij mag u rekenen op een betrouwbare en snelle service met een transparante levertijd. De ergonomische bureaustoelen zijn direct online te bestellen. Wilt u een grotere bestelling plaatsen dan krijgt u van ons een korting. Vraag daarvoor een offerte op maat aan om van een scherpe prijs verzekerd te zijn. Wilt u de ergonomische bureaustoelen voor aanschaf testen? Dat kan in onze showroom die in Wijnjewoude is gevestigd.

Op de hoogte blijven van de Nieuwste aanbiedingen