Thuiswerken

Tegenwoordig werken wij met zijn allen steeds meer thuis. Thuiswerken heeft zo zijn voor- en nadelen. U bespaart (soms flink) in reistijd. Daarbij is het vaak makkelijker om ongestoord door te werken. Op kantoor zijn er toch vaak collega’s die tussendoor wat vragen hebben. Thuiswerken heeft echter ook nadelen. Privé en werktijd gaat sneller door elkaar lopen. Heeft u kinderen? Dan kan het nog wel een uitdaging zijn om ongestoord te werken. Maar gelukkig zijn daar oplossingen voor. Die vind u bij Hal18!

Thuiswerken kantoor

Als u gaat thuiswerken in plaats van op kantoor, dan moet dit voor iedereen duidelijk zijn. Dan hebben we het hier niet alleen over uw werkgever en uzelf, maar ook over eventuele huisgenoten. Nog belangrijker is het voor uw kinderen. Ga daarom thuiswerken op uw kantoor in huis! Het is helaas niet iedereen gegeven om een aparte werkkamer in te richten, maar ook met beperkte ruimte is het heel goed mogelijk om een fatsoenlijke werkplek te creëren. Hieronder vertellen wij u hoe.

Thuiswerken meubels

Voor het thuiswerken zijn uw meubels essentieel. Ongetwijfeld heeft u wel eens een uurtje aan de keukentafel achter de laptop gezeten. Voor een volledige werkdag is dit echter niet aan te raden. De tafel is vaak te hoog en de stoelen niet comfortabel genoeg om zo lang op te zitten. En waar laat u uw paperassen en andere benodigdheden? Voor effectief thuiswerken zijn de volgende meubels een vast onderdeel van de basisinrichting:

Thuiswerken bureaustoel

Zowel op kantoor als voor het thuiswerken is een goede bureaustoel belangrijk om nek en rugklachten te voorkomen. Een verstelbare stoel is hiervoor handig. Zeker wanneer u samenwoont met een partner die ook thuis werkt. Wij hebben een uitgebreid assortiment stoelen voor u om uit te kiezen. U hoeft trouwens niet perse thuis te werken op een bureaustoel. Een zitbal kan net zo comfortabel en ergonomisch zitten. Het zorgt tevens voor een actieve zit!

Thuiswerken bureau

Wanneer u gaat thuiswerken doet u dit het beste aan een bureau in plaats van aan de keukentafel. Zo is het voor uzelf direct duidelijk dat u aan het werk bent. Ook is het makkelijker om tijdens uw pauze echt even weg te stappen van uw werk. Dit kan zelfs wanneer deze nog in dezelfde ruimte staat. Onze akoestische wanden zijn hiervoor een uitkomst! Wanneer u aan het werk bent dempen deze het omgevingsgeluid en buiten werktijd wordt uw werkplek afgeschermd. Het is toch wel zo prettig om werk en privé gescheiden te houden. Wilt u thuiswerken aan een goed bureau? Bekijk ons ruime aanbod!

Ergonomisch thuiswerken

We hebben al aangegeven dat een goede stoel en bureau belangrijk is voor ergonomisch thuiswerken. In de afbeelding hiernaast zit u heel goed wat de beste zithouding is. De optimale hoek voor uw benen en armen staat hierin afgebeeld samen met de optimale afstand van uw beeldscherm. Deze maten kunt u ook aanhouden wanneer u even wilt staan aan uw bureau. 

Afwisselend bewegen is namelijk een groot onderdeel van ergonomisch thuiswerken. Onze slinger en zit sta bureaus zijn hiervoor ideaal!

Thuiswerken waar om denken

Als u gaat thuiswerken waar moet u dan om denken? Denk in de eerste plaats om uw werkhouding! Voorovergebogen boven een laptop zitten is, zeker op langere termijn, niet prettig voor uw nek, schouders en rug. Voor uw handen en polsen is het ook beter om een apart toetsenbord en muis te gebruiken. Zet eventueel uw laptop op een speciale standaard. Bekijk onze bureau accessoires voor meer handige items. Blijf ook niet de hele dag achter elkaar in dezelfde houding zitten. Dit is funest voor uw lichaam, ook al is het een ergonomische zithouding. Erg belangrijk dus om aan te denken wanneer u thuiswerkt.

Hoe ziet een goed ingerichte thuiswerkplek eruit?

Schoon, geordend en rustig, maar ook sfeervol. Dit laatste is misschien wat algemeen, waar het in elk geval om gaat is dat het uw werkplek is, waar u aangenaam moet kunnen werken. Een steriele en kille omgeving zal niet heel inspirerend werken, maar een overvolle en drukke omgeving leidt weer af van uw werkzaamheden. Houdt het daarom sfeervol. Zet bijvoorbeeld een plant op uw bureau. Dit is ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit! Om de orde te bewaren en toch uw praktische spullen bij de hand te houden, zijn onze opbergsystemen erg handig. Een ladeblok onder uw bureau neemt geen extra ruimte in. Ideaal wanneer u beperkte ruimte heeft!

Thuiswerken tips

Tot slot geven wij u graag nog wat tips voor het thuiswerken.

  • Neem regelmatig een korte pauze.
  • Maak tussendoor een ommetje. Frisse buitenlucht doet wonderen voor de geest.
  • Nog een paar tips om meer beweging in uw werkdag te introduceren: plaats het koffiezetapparaat ver weg. Het is goed om van uw stoel te komen om wat drinken te pakken.
  • Sta op wanneer u belt. Bijkomend voordeel is dat u beter kan nadenken en productiever bent.
  • Zorg ook voor voldoende licht en ventilatie als u aan het werk bent.
  • Houd de tijd bij die u werkt. Het is namelijk heel verleidelijk om ‘s avonds toch nog even dat ene dingetje af te maken.

Met de juiste inrichting, goed kantoormeubilair, een ergonomische houding en deze thuiswerk tips, komt u de werkdag wel door!

Veelgestelde vragen

Normaal gesproken doe je als werknemer je werk vanuit kantoor maar het is tegenwoordig ook mogelijk om vanuit huis te werken. Thuiswerken is mede door de coronacrisis onderdeel geworden van het 'nieuwe werken'. Daardoor werken meer mensen steeds vaker vanuit huis. Een groot voordeel van thuiswerken is dat het geen reistijd kost en de werknemer flexibele werktijden kan aanhouden.

Om goed thuis te kunnen werken is het een goed idee om een specifieke ruimte in huis tot werkplek om te toveren. In een ruimte gaan zitten waar iedereen zo in en uit loopt is niet handig omdat u dan te veel uit uw concentratie wordt gehaald. Ook bij het thuiswerken is het goed om op uw werkhouding te letten door een comfortabele bureaustoel en een ergonomisch bureau aan te schaffen. Bij Hal18 vindt u betaalbare meubels om uw thuiskantoor mee in te richten.

Een thuiswerkplek moet wel aan bepaalde arbo eisen voldoen. De werkplek moet namelijk ergonomisch verantwoord zijn. Een verkeerde werkhouding en een oncomfortabele werkplek kunnen lichamelijke klachten. Daarom doet u er goed aan om tenminste een passend bureau en een goed zittende bureaustoel aan te schaffen. Bij Hal18 bent u van een goede prijs verzekerd en heeft u een kleiner risico op gezondheidsklachten vanwege een slechte werkhouding.

Bij Hal18 zit u helemaal goed als u een nette en een ergonomisch verantwoorde inrichting voor uw thuiswerkplek zoekt. Wij verkopen zowel nieuwe als gebruikte kantoormeubelen. Bij alle gebruikte meubelen die u bij Hal18 koopt krijgt u zes maanden garantie. Bij nieuw meubilair krijg u drie tot vijf jaar garantie. Wij helpen u graag met advies op maat, zodat u straks lekker comfortabel thuis kunt werken!

Op de hoogte blijven van de Nieuwste aanbiedingen