Thuiswerkplek

Thuiswerken doen we steeds meer. Maar wat is een goede thuiswerkplek? Om uw werk optimaal te blijven uitoefenen is dit essentieel. Uiteraard is de exacte inrichting van een thuiswerkplek afhankelijk van het werk dat u doet. De doorsnee thuiswerker heeft in ieder geval een goed bureau nodig met voldoende ruimte voor een computer en eventueel andere spullen Daarnaast zijn er nog tal van aspecten die belangrijk zijn om thuiswerken productief en positief te maken. Welke dat zijn leest u hieronder.

Thuiswerkplek inrichten

Voordat u een bureau neerzet, is het goed om te weten hoe u een thuiswerkplek het beste kunt inrichten. Als de basis goed is, dan volgt de rest vanzelf! Goed licht en rust zijn van grote invloed op uw werk. Een aparte werkkamer werkt het allerbeste. Beschikt u hier niet over? Dan is er nog geen man overboord. Het is ook mogelijk om op de rommelzolder, uw slaapkamer of zelfs in de woonkamer een thuiswerkplek in te richten. Dit vergt alleen wat meer werk en creativiteit vooraf.

Thuiswerkplek meubelen

Voor een comfortabele thuiswerkplek heeft u meubelen nodig. Een goed bureau en een comfortabele stoel horen hier zeker bij, maar een kast om benodigdheden in op te bergen is ook erg handig. Wanneer u spullen laat slingeren raakt u namelijk gemakkelijk het overzicht kwijt. Een archiefkast is hiervoor een uitstekende oplossing. Andere belangrijke thuiswerkplek meubelen zijn akoestische wanden. Vooral wanneer u geen aparte werkkamer heeft zijn deze wanden een uitkomst. Ze dempen omringend geluid, maar zijn ook een mooie oplossing om rommel buiten het zicht te houden.

Thuiswerkplek bureau

Bij een goede thuiswerkplek is het bureau het belangrijkste onderdeel. Zorg er vooral voor dat u hierop voldoende ruimte heeft voor een computer en andere benodigdheden. Wanneer u veel achter de pc zit, is een laptop vanuit een ergonomisch oogpunt niet de beste keuze. Mits u deze op een speciale standaard zet en aansluit op een apart toetsenbord met losse muis. Heeft u twee beeldschermen nodig? Let er dan op dat uw thuiswerkplek bureau hier breed genoeg voor is. Onze bureau accessoires bieden altijd uitkomst!

Thuiswerkplek stoel

Wanneer u plaats wilt nemen op uw thuiswerkplek is een goede stoel onmisbaar. Geen thuiswerkplek zonder goede stoel! Bij Hal18 hebben we een uitgebreid assortiment. U heeft keuze uit tal van verschillende kantoorstoelen. Zelfs een bureaufiets behoort tot de mogelijkheden. Het is namelijk belangrijk dat u in beweging blijft door de dag heen. Kom dus ook af en toe uit de thuiswerkplek stoel om de benen te strekken. Een zit sta bureau is hiervoor tevens erg prettig. Hiermee kunt u heel eenvoudig de perfecte hoogte instellen. Een verstelbare bureaustoel is trouwens net zo prettig!

Wat heb ik nodig voor mijn thuiswerkplek?

Er zijn verschillende elementen van belang voor een effectieve thuiswerkplek. Dit zijn de belangrijkste:

  • Rust
  • Ruimte
  • Daglicht
  • Frisse lucht/ventilatie
  • Ergonomische werkplek

Rust zit in verschillende dingen. Het geluid, maar ook in de spullen die u om u heen heeft. Door zo min mogelijk op uw bureau te verzamelen houdt u uw werkplek rustig. De ruimte hebben we eerder ook al kort besproken. Uw bureau dient groot genoeg te zijn voor al uw apparatuur. Dit is uiteindelijk ook bevorderlijk voor uw gezondheid. Zo voorkomt u dat u een krampachtige houding aanneemt. Wat precies een ergonomische zithouding is? Daar gaan we hieronder verder op in. Zolang u er maar voor zorgt dat uw thuiswerkplek bovenstaande punten bevat, dan komt het helemaal goed!

Ergonomische thuiswerkplek

Voor een ergonomische thuiswerkplek is een goed bureau met goede stoel van belang. Bureau en stoel die op elkaar aan te sluiten qua hoogte. Uw bovenbenen moeten in een hoek van 90 graden staan ten opzichte van de onderbenen. Gebruik eventueel een voetensteun wanneer u klein van stuk bent. Een ergonomische thuiswerkplek is belangrijk om rug- of nekklachten te voorkomen. Doet u hier niets aan? Dan kunnen deze klachten op termijn verergeren, met alle gevolgen van dien.

Thuiswerkplek kopen

Het kan een kostbare investering zijn om in één keer uw gehele thuiswerkplek te kopen. Bij Hal18 hoeft dit niet! Wij verkopen namelijk ook tweedehands kantoormeubelen. Houdt hiervoor onze aanbiedingen in de gaten. Ons aanbod varieert regelmatig. Heeft u nog meer tips nodig over welke meubelen u voor uw thuiswerkplek kan kopen? Neem dan gerust contact met ons op, wij vertellen u graag meer!

Veelgestelde vragen

Voor een goede thuiswerkplek heb je in ieder geval een goed bureau nodig, waarop genoeg ruimte is voor een laptop. Ook een fijne bureaustoel is essentieel, zoals een bureaufiets. Het is namelijk belangrijk om in beweging te blijven tijdens je dag. Een zit sta bureau is hiervoor ook een oplossing. Hiermee kun je eenvoudig de perfecte hoogte instellen. Ook een kast om benodigdheden in op te bergen is belangrijk bij een thuiswerkplek. Als je werkspullen namelijk overal rondslingeren, is de kans groot dat je snel het overzicht kwijtraakt. Daarom is ook een archiefkast handig bij een thuiswerkplek.

Het werkt het best om de thuiswerkplek op een aparte kamer in te richten, zo kun je werk en privé het best gescheiden houden. Maar wanneer je niet over een extra kamer beschikt, is het ook mogelijk om op een slaapkamer een plek in te richten. Zorg er in ieder geval voor dat je op je thuiswerkplek voldoende licht hebt, zodat je niet in het donker hoeft te werken. Ook is voldoende ventilatie van belang. Hierdoor zul je je het best kunnen concentreren. Tot slot zijn ook akoestische wanden aan te bevelen bij een thuiswerkplek. Dit is met name een oplossing wanneer je geen aparte werkkamer hebt voor je thuiswerkplek. Dit komt omdat deze wanden omringend geluid dempen. Ook zijn ze geschikt om rommel buiten het zicht te houden.

Meubilair voor je thuiswerkplek kun je kopen bij Hal18. Hier kun je namelijk meubilair kopen dat ergonomisch is. Dit is heel belangrijk tijdens het werken. Zo moeten bureau en stoel op elkaar aan te sluiten qua hoogte. Het is bij je thuiswerkplek belangrijk dat je bovenbenen in een hoek van 90 graden staan ten opzichte van de onderbenen. Gebruik eventueel een voetensteun wanneer je zelf niet zo lang bent. Een ergonomische thuiswerkplek is belangrijk om rug- of nekklachten te voorkomen. Bij Hal18 koop je meubilair dat geschikt is voor jou en bij jouw wensen past.

Het kan vrij kostbaar zijn om in één keer je gehele thuiswerkplek aan te schaffen. Bij Hal18 hoeft dit niet het geval te zijn. Bij Hal18 kun je namelijk ook tweedehands kantoormeubelen kopen. Deze meubelen worden altijd goed gecontroleerd en waar nodig worden beschadigingen gerepareerd. Verder verandert het aanbod van Hal18 regelmatig. Hierdoor heb je altijd een ruime keuze wanneer je meubilair voor je thuiswerkplek wil gaan aanschaffen. Ook kun je bij Hal 18 terecht voor tips over welke meubelen je voor je thuiswerkplek kunt kopen. De medewerkers van Hal18 vertellen je graag meer.

Op de hoogte blijven van de Nieuwste aanbiedingen