Zit sta bureau

Een zit-sta bureau is een uitkomst voor iedereen die de dag werkend aan het bureau doorbrengt. De hele dag stilzitten achter een bureau is slecht voor het lichaam en af en toe even opstaan om koffie te halen, levert niet voldoende beweging op. Daarom zijn zit-sta bureaus een ideale oplossing om het dagelijkse zitpatroon structureel te doorbreken. Hal18 heeft voor u een uitgebreid aanbod met kantoorbureaus. Het is dan ook mogelijk om bij een zit sta bureau kopen met meerdere voorkeuren rekening te houden,

Zit-sta bureau met variatie in afmeting

Het is bij het kopen van een zit sta bureau net als bij de aanschaf van een T-poot bureau of hoekbureau uiteraard van belang om met de afmeting rekening te houden. Daarom hebben wij in het aanbod voor u sta zit bureaus in uiteenlopende afmetingen beschikbaar. Het is bij de indeling van de kantoorruimte aan te raden om te kijken hoeveel werkplekken er nodig zijn en hoeveel ruimte daarvoor beschikbaar is. Op basis daarvan is het voor u gemakkelijk om een keuze te maken voor een bepaalde afmeting van het bureaublad. Een breedte van 80 cm is overigens aan te raden voor het werken op een desktop. Wilt u de ruimte op kantoor zo efficiënt mogelijk inrichten of is de kantoorruimte beperkt? Daar hebben wij een oplossing voor beschikbaar in de vorm van een duo zit-sta bureau.

Elektrisch zit sta bureau of slingerbureau?

Er zijn veel verschillende uitvoeringen beschikbaar in ons aanbod en daarom heeft u ook de keuze tussen het kopen van een elektrisch zit sta bureau of een slingerbureau. Bij een slingerbureau is het bureau van zitpositie naar staande positie te veranderen door aan de hendel te draaien. Een elektrische variant heeft uiteraard als voordeel dat u het bureaublad van de bureautafel automatisch omhoog of naar beneden gaat. Naast deze twee uitvoeringen is het ook nog mogelijk om een mechanisch verstelbare zit-sta bureau aan te schaffen.

Zit-sta bureau gebruiken: hoelang staan en hoelang zitten?

Bij het gebruikmaken van een zit-sta bureau is het belangrijk om de zittende werkhouding met een staande positie af te wisselen. Het is daarbij van belang om de hoogte van het bureau goed in te stellen net zoals dat van toepassing is bij het instellen van bureaustoelen en ergonomische bureaustoelen. Doorgaans is het aan te raden om regelmatig van positie te wisselen gedurende de werkdag. Het is mogelijk om met tien minuten per uur te beginnen om staand te werken om daarna uit te bouwen naar twintig of dertig minuten. Stel de smartwatch of mobiel in om de tijd in de gaten te houden en te weten wanneer u van positie moet veranderen.

Positief effect op lichaam en werkbeleving

Het gebruikmaken van een zit-sta bureau heeft een positief effect op het lichaam en op de werkbeleving. De kans op het ontwikkelen van lichamelijke klachten, zoals nek- of rugpijn, gewrichtspijn en hoofdpijn daalt hierdoor. Door de afwisseling in houding vermindert bovendien de kans op hart- en vaatziekten en obesitas. De positieve effecten op het lichaam hebben tevens een gunstige invloed op de werkbeleving en op een toenemende productiviteit. Ook kunnen zit-sta bureaus bijdragen aan het verlagen van het ziekteverzuim.

Gratis advies op maat

Hal18 heeft een uitgebreid aanbod met zit-sta bureaus en helpt u graag op weg om tot een goede keuze te komen. Wij bieden u daarom gratis advies op maat bij het kopen van een zit-sta bureau. Uiteraard is het ook mogelijk om direct uw bestelling te plaatsen en daarbij uw voorkeuren te selecteren, zoals de kleur van het blad en van het frame. Zo heeft u ook de keuze om het zit sta bureau gemonteerd geleverd te krijgen of deze zelf te monteren.

Veelgestelde vragen

 

Een zit sta bureau bevordert een ergonomische en gevarieerde werkhouding. Je kunt een zit sta bureau flexibel instellen in diverse standen. Wanneer je tijdens je werkzaamheden verschillende posities inneemt, voorkom je lichamelijke klachten.

Er zijn verschillende zit sta bureaus die elektrisch instelbaar zijn. Er zijn diverse varianten van een zit sta bureau met een klein intern geheugen, dat onthoudt welke standen je voorkeur hebben. Zo kun je snel van houding wisselen zonder dat er kostbare werktijd verloren gaat.

Als richtlijn kun je aanhouden om niet meer dan één uur achter elkaar staand te werken. Bovendien is het aan te bevelen om ervoor te zorgen dat je tijdens de gehele werkdag niet langer dan de helft van de tijd staat. Wissel het werken ook af met een stukje wandelen.

Bij Hal18 koop je hoogwaardige zit sta bureaus. Je kunt bij Hal18 kiezen uit erkende kwaliteitsmerken. Ook kun je een tweedehands zit sta bureau kopen bij Hal18. Deze bureaus zijn in zeer goede staat en zijn grondig gecheckt. Als het nodig is, is het bureaublad gerecycled en zijn de poten voorzien van een nieuwe coating. Een tweedehands zit sta bureau draagt daarmee bij aan een duurzame omgang met materialen, wat weer gunstig is voor het milieu. Daarnaast geeft Hal18 uitgebreid advies over hun kantoormeubilair en adviseert bij het maken van de keuze. Indien gewenst kan Hal18 het zit sta bureau ook monteren.

Op de hoogte blijven van de Nieuwste aanbiedingen