Ergonomisch zitten op kantoor

2020-06-03 - Hal18

Ons menselijk lichaam is niet gemaakt om de hele dag te zitten, toch hebben velen van ons een zittend beroep. Wat kunt u eraan doen om toch lekker te zitten op een manier die goed is voor uw lichaam? Wat is dan voor u de beste bureaustoel?

Het is van belang dat uw lichaam zich in een neutrale positie bevindt tijdens het zitten. Dat betekent een gezonde holling in de lage rug, een matige bolling van de borstwervelkolom en een redelijk steile positie van de nekwervelkolom. Dit is het uitgangspunt bij het kiezen van de juiste bureaustoel. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog andere factoren; niet ieder lichaam is hetzelfde, niet iedereen zit 8 uur per dag op een bureaustoel, sommige mensen werken met flexplekken. In de afbeelding kunt u zien wat de meest optimale houding is, met daaronder een tabel met de ideale hoogte aan de hand van uw lichaamslengte. Houd hier rekening mee bij aankoop van een bureau of een bureaustoel.

Omdat zitten niet goed is voor de mens raden we u aan om dagelijks met regelmaat even te bewegen, door bijvoorbeeld regelmatig even koffie te halen. Of zet de printer niet naast u maar in een andere ruimte.