Hoe hoog moet een bureau zijn?

2021-01-11 - Hal18

De ideale hoogte van uw bureau is afhankelijk van uw eigen lengte, de hoogte van uw schoenen meegerekend. Een bureau met vast tafelblad is meestal 75 centimeter hoog. Dit past het beste bij een lichaamslengte tussen de 1,80 meter en 1,85 meter. Zie deze tabel voor een overzicht van de ideale hoogte van uw bureau bij verschillende lichaamslengtes:

Hoe groot moet een bureau zijn?

Het werkblad van een kantoor bureau dient minimaal 120 centimeter breed en 80 centimeter diep te zijn. Hierdoor heeft u voldoende ruimte om uw monitor(en) op een correcte afstand te plaatsen. De gemakkelijke vuistregel hiervoor is dat uw beeldscherm op minstens een armlengte afstand staat. Een andere belangrijke regel voor het werkblad van een kantoor bureau is dat deze een lichte kleur moet hebben met een matte afwerking. Hiermee voorkomt u dat het bureau licht weerkaatst.

Hoe hoog moet een sta bureau zijn?

De hoogte van een sta bureau moet aan te passen zijn van 65 centimeter tot 125 centimeter hoogte. Een zit sta bureau is ideaal om tijdens lange werkdagen regelmatig van houding te kunnen wisselen. Een slinger bureau is over het algemeen iets minder prijzig, maar valt ook in hoogte te verstellen. Afhankelijk van uw lichaamslengte kunt u de hoogte naar wens instellen:

  • Ga ontspannen voor het bureau staan, met uw armen langs uw lichaam.
  • Pas de hoogte van het bureau aan, totdat het werkblad even hoog is als uw ellenbogen

Tussen twee in hoogte verstelbare bureaus dient minstens 2,5 centimeter afstand te zitten. Dit is om beknelling van vingers of kabels te voorkomen.

Tips voor hoogte van uw bureau

Wilt u meer weten over onze bureaus, neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar met handige tips en adviezen!

  • Het instellen van een comfortabele werkplek begint met het aanpassen van uw bureaustoel. Voordat u ergonomisch zit op kantoor, is het belangrijk om eerste de zithoogte, helling en armleuningen van uw bureaustoel aan te passen.
  • Zet uw monitor of laptopscherm op de juiste hoogte. De bovenkant van het scherm zit dan op ooghoogte. Wanneer uw beeldscherm op de juiste afstand staat, is er een hoek van ongeveer 30° tot de onderkant van het scherm. Bij de meeste beeldschermen valt de hoogte eenvoudig aan te passen. Lukt dit bij uw beeldscherm niet, gebruik dan een monitor beugel voor uw bureau.
  • In onze categorie bureau accessoires vindt u ook verschillende kabelgoten. De hoogte van uw zit sta bureau aanpassen gaat veel gemakkelijker als u de wirwar aan kabels netjes houdt.

Wilt u meer weten over onze bureaus, neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar met handige tips en adviezen!