Inrichting kantoor: functioneel en duurzaam

2021-11-24 - Hal18

Functionele en Duurzame kantoorinrichting

Het is bij de inrichting van een kantoor belangrijk om met meerdere aspecten rekening te houden. Bijvoorbeeld met de functionaliteit van de indeling, maar ook met betrekking tot de keuze voor kantoormeubilair. Daarnaast is het zeker in deze tijd van belang om aandacht te hebben voor duurzaamheid. Door bij de inrichting van een kantoor rekening te houden met deze elementen leg je bovendien een basis voor een optimale werkbeleving. Dat draagt uiteraard weer bij aan het welbevinden en aan de productiviteit op kantoor. Maak voor de ideale kantoorinrichting daarom gebruik van onderstaande tips.

 

Kies voor een duurzame inrichting van het kantoor

Een duurzame inrichting van het kantoor is te realiseren door de keuze te maken voor refurbished bureaustoelen en bureaus. Door voor refurbished kantoormeubilair te kiezen draag je als bedrijf bij aan duurzaamheid. Er is in dit geval namelijk sprake van een circulaire aankoop, waarbij kantoormeubilair een tweede leven krijgt.

 

Als bedrijf beperk je daar dus duidelijk de ecologische voetafdruk mee. In het kader van de fysieke gesteldheid is het uiteraard van belang om de keuze te maken voor ergonomisch kantoormeubilair. De medewerkers ervaren hierdoor gedurende de werkdag optimaal comfort.

 

Kies voor een open kantoorinrichting

Het open inrichten van je kantoor legt de basis voor een aantrekkelijke werkomgeving. Bij een open kantoorinrichting valt er onder meer te denken aan volop ruimte en licht. Wat dat betreft is de verlichting eveneens een belangrijk punt van aandacht. Overigens hoeft een open kantoorinrichting niet te betekenen dat het een gigantische kantoortuin zonder privacy dient te zijn.

 

Het is ook met een open inrichting van het kantoor mogelijk om voldoende privacy te realiseren. Bijvoorbeeld door hoge planten als afscheiding neer te zetten of door in een open ruimte meerdere kantoorhoeken te maken met een afscheiding van beperkte hoogte. Het is eveneens mogelijk om bijvoorbeeld voor een doorzichtige afscheiding te kiezen, zoals in de vorm van glazen wanden.

 

Creëer diversiteit in werkplekken

Bij een groot kantoor inrichten is het belangrijk om werkplekken op een flexibele en diverse manier in te richten. Daarmee is een basis te leggen voor het zogenoemde agile werken, waarbij de werkomgeving afgestemd is op de taken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om naast functionele werkplekken met bureaustoelen en bureaus aparte werkhoeken te realiseren. Denk daarbij aan een vergaderruimte die je op een creatieve wijze inricht. Bijvoorbeeld met barkrukken aan een hoge tafel.

 

Zo is er voor een informele ontmoeting een zithoek met comfortabele stoelen in te richten die ook alle gelegenheid geven om ontspannen te brainstormen. Op deze wijze geldt voor het inrichten van een kantoor dat er ook rekening gehouden kan worden met specifieke taken en werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld eveneens aan een lange tafel om flexibel aan te werken of aan privékantoor binnen een kantoor.

 

Uitstraling telt

Overigens biedt de kantoorinrichting van je bedrijf ook de gelegenheid om uit te stralen wat je wilt laten zien. Heb je hulp nodig bij het maken van keuze voor kantoormeubilair voor het inrichten van je kantoor? Neem voor gratis advies gerust contact op met HAL18.