Flexibel Werken thuis en op kantoor

2022-01-12 - Hal18

Er zijn steeds meer bedrijven die de huidige werksituatie aangrijpen om op lange termijn veranderingen door te voeren. Flexibel werken, zowel thuis als op kantoor lijkt daarbij een vaste waarde te gaan zijn. In dat kader is het mogelijk om praktisch vooruit te denken en te overwegen om de kantoorinrichting op agile werken aan te passen. Een flexibele kantoorinrichting met het juiste kantoormeubilair vormt daarvoor de basis, maar er zijn natuurlijk meer aspecten om invulling aan te geven. Denk daarbij aan meer vrijheid aangaande werktijden en technologische toepassingen.

 

Flexibel werken met kantoormeubilair

Flexibel werken op kantoor is op een relatief eenvoudige manier te realiseren door rekening te houden met geschikt kantoormeubilair. Bij een dynamische werkplek waar meerdere medewerkers gebruik van maken, is het bijvoorbeeld belangrijk dat bureaus en bureaustoelen aan te passen zijn. Hiermee is het mogelijk dat elke medewerker het bureau en de bureaustoel op basis van de eigen lengte kan instellen. Dat is belangrijk in het kader van ergonomisch werken en voorkomt fysieke klachten. Uiteraard is het ook mogelijk om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten voor flexibel werken. In dat opzicht komen duo-werkplekken uitstekend van pas.

 

Multi-inzetbaar kantoormeubilair

Bij flexibel werken op kantoor is het aan te raden om de kantoorruimte op een dynamische manier in te richten. Dat betekent in de praktijk dat er bij bijvoorbeeld de aanschaf van kantoortafels rekening te houden valt met het multi-inzetbare karakter. Een vergadertafel is bijvoorbeeld ook te gebruiken als plek om te brainstormen of om een informele bijeenkomst te realiseren. Bij de keuze voor kantoormeubilair is bovendien gemakkelijk rekening te houden met de eigen bedrijfsidentiteit door de stijl, design en kleuren daarop af te stemmen.

 

Maak het kantoor overzichtelijk

Het is bij flexibel werken, waarbij thuiswerken afgewisseld wordt met werken op kantoor belangrijk dat er sprake is van een overzichtelijke ruimte. Een oplossing daarvoor is het overzichtelijk opbergen van bijvoorbeeld mappen, dossiers, papierwerk en andere zaken. Maak het voor medewerkers duidelijk waar wat ligt, zodat medewerkers die na het thuiswerken op kantoor komen nergens naar op zoek hoeven te gaan. Er zijn allerlei opbergsystemen voor kantoren beschikbaar, variërend van praktische ladekasten tot roldeurkasten en van folderkasten tot postkasten.

 

Kantoormeubelen voor thuis

Als het kantoor helemaal is afgestemd op flexibel werken, is het natuurlijk ook nog van belang om het thuiskantoor van medewerkers optimaal in te richten. Ons aanbod voorziet eveneens in kantoormeubelen voor thuis met bureaus, bureaustoelen en opbergruimte. Door ook thuis bij de medewerkers de werkplek te optimaliseren, is er sprake van het voorzien in meer binding en betrokkenheid met het kantoor.

 

Soepele switch

Het flexibel werken, zowel thuis als op kantoor, wordt op deze manier gemakkelijker en dat draagt bij aan de productiviteit. Het switchen tussen de thuiswerkplek en de flexibele en dynamische werkplek op kantoor kent in dat geval een moeiteloze overgang. Ga mee met de tijd en plan vooruit omdat flexibel werken niet alleen nu belangrijk is, maar vooral ook op lange termijn. HAL18 adviseert u graag op het gebied van flexibel werken met het juiste kantoormeubilair.