Thuiswerkplek inrichten

2020-03-18 - Hal18

Steeds meer mensen werken geregeld vanuit huis. Dit is voor de een super fijn en voor de ander weer wennen. Veel bedrijven hebben goede afspraken gemaakt met hun collega's over hun werkplek thuis en waaraan de werkplek moet voldoen. Maar hoe creëert u een tijdelijke werkplek? En hoe maakt u onder ideale ergonomische omstandigheden uw werk kunt doen? Wij hebben alle details voor u op een rijtje gezet! Bent u dus benieuwd? Lees dan snel verder!

Thuiswerkplek inrichten regelgeving

Een goede thuiswerkplek begint natuurlijk met een goede inrichting. De regels zullen bij elk bedrijf natuurlijk anders zijn, maar ze zijn vooral gebaseerd op uw houding. Zo is het belangrijk dat u een goede stoel, tafel en voor uw laptop of computer ter beschikking hebt en dat u op lange termijn geen rug-of-nekklachten krijgt. Daarnaast is de juiste ruimte een belangrijk detail. Kies een plek in huis waar u rustig kunt werken en waar u weinig tot niet gestoord wordt. Ga bijvoorbeeld liever in een lege kamer met bureau zitten, dan aan de eettafel.

Inspirerende thuiswerkplek inrichten

Heeft u geen rustige plek in huis? Pas dan uw inrichting tijdelijk aan. Op deze manier is altijd wel een plek waar u ongestoord kunt werken. Naast de rust, zijn de accessoires ook nog een belangrijk onderdeel. Niemand vindt het gezellig om aan een saai en leeg bureau te werken. Een leuke toevoeging zijn bijvoorbeeld, geurkaarsen, een bakje met pennen, planten of een leuk fotolijstje. Zorg er daarnaast voor dat het bureau niet te druk wordt, zodat u zich niet te veel laat afleiden.  

Ergonomische thuiswerkplek inrichten

Een belangrijk detail aan thuiswerken, is dat uw thuiswerkplek ergonomisch is. Dit betekent dus dat u kritisch naar uw werkplek moet kijken, om fysieke klachten te voorkomen. Met een paar simpele tips kunt u uw thuiswerkplek ergonomisch maken!

  • Verstelbare bureaustoel
  • Grote tafel op de goede hoogte
  • Afgezonderde ruimte
  • Voldoende groot beeldscherm
  • Apart toetsenbord en muis
  • Voldoende licht

Deze tips zorgen er uiteindelijk voor dat u een gezonde houding en werkplek hebt. Daarnaast is het nog erg belangrijk dat u tussendoor veel beweegt. Maak tussendoor bijvoorbeeld een kleine wandeling, zodat uw spieren lekker losjes blijven.

Thuiswerkplek inrichten meubels

Een goede thuiswerkplek is gemakkelijk in te richten met meubels. Zoals bovenstaand vermeld is het belangrijk om een goed bureau en bureaustoel te hebben voor de beste houding. Een bureaustoel vindt u in allerlei soorten en maten en maakt een heel groot verschil in houding. Bij een bureau geldt hetzelfde, er zijn heel verschillende soorten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zit sta bureau waarachter u zowel staand als zittend kunt werken. Daarnaast zijn er vele accessoires beschikbaar op het thuiswerken te verbeteren. Denkt u maar aan een privacypaneel of een akoestische wand, waarbij u rustig en zonder gestoord te worden kunt werken.

Wilt u graag persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op.