Oktober is ‘Buy Nothing New’-maand!

2020-10-05 - Hal18

De naam ‘Buy Nothing New’ (BNN) laat, zo lijkt het, weinig aan de verbeelding over. Maar BNN-maand oktober is veel meer dan simpelweg een maand lang zo weinig mogelijk kopen. Het gaat er veel meer om dat u niets <i>nieuws</i> koopt. Nieuwe producten kopen betekent namelijk dat er nieuwe grondstoffen verbruikt worden en bovendien dat oude, ‘afgeschreven’ producten op de steeds groter groeiende afvalberg belanden. BNN-maand oktober past hiermee dus perfect in het verhaal van de circulaire kantoorinrichting.

De beweging BNN-maand oktober werd in 2012 in Nederland geïntroduceerd, nadat het twee jaar eerder voor het eerst in Australië was opgezet door auteur en milieuactivist Clive Hamilton. Het doel van BNN-maand oktober is om mensen bewust na te laten denken over hun aankopen en de dingen die ze weggooien. Door vragen te stellen als ‘waar komen de producten vandaan’, ‘waar gaan ze heen als ze weggegooid worden’, ‘wat zijn de verborgen kosten’ en ‘zijn er duurzame alternatieven voorhanden’ kunt u een aanzienlijke besparing doorvoeren. Niet alleen voor het milieu, maar ook in uw portemonnee!

Hal18 en Buy Nothing New

Het nadenken over dit soort vragen hoort natuurlijk niet alleen thuis bij de consument, maar ook bij het bedrijfsleven. Ook daar moet de vraag gesteld worden hoe er op een duurzame manier aan een fijne werkomgeving kan worden gewerkt. 

Bij Hal18 zijn er vele kantoormeubelen en bureaustoelen van absolute topmerken als Vitra, Ahrend en Gispen tweedehands of refurbished beschikbaar. De producten van deze merken zijn standaard van hoogstaande kwaliteit waardoor ze lang mee kunnen. Na een grondige controle door onze medewerkers zijn deze kantoormeubelen weer als nieuw. Wanneer u dus in oktober alsnog uw bureaustoel, kantoor bureau of archiefkast moet vervangen, hoeft u op die manier niets aan kwaliteit in te boeten.

Bij Hal18 kunt u uw heel voordelig gebruikte kantoormeubelen bestellen. In ons assortiment vindt u altijd een ruim aanbod voordelige tweedehands bureaustoelen die in weinig onderdoen voor volledig.
 

Bekijk onze tweedehands kantoormeubelen >