Hoe richt ik een kantine in?

2024-03-20 -

Een kantine is een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Het is een plek waar je medewerkers ontspannen, eten en drinken, en even bijkomen van hun werk. Een goede kantine-inrichting verhoogt zelfs de productiviteit en het plezier van je medewerkers.

De voordelen van een leuke kantine

Laten we eerst eens kijken naar de voordelen van het hebben van een aantrekkelijke kantine. Want de voordelen ervan zijn groter dan je denkt. Dit zijn de redenen waarom het de investering waard is.

Verbeterde werksfeer

Een leuke kantine zorgt voor een fijne sfeer. Medewerkers voelen zich er prettig en ontspannen. Dit zorgt voor meer plezier in het werk en een betere werksfeer. Blije medewerkers zijn productiever en loyaler aan hun werkgever.

Sociale interactie stimuleren

De kantine is een centrale ontmoetingsplaats waar collega's elkaar kunnen leren kennen. Dit bevordert de teamspirit en de samenwerking. Door samen te eten en te ontspannen, versterken collega's de sociale banden.

Gezonder werken

Een gezonde kantine stimuleert medewerkers om gezonder te eten. Dit kan zelfs zorgen voor een lager ziekteverzuim. Gezonde voeding zorgt voor meer energie en focus, wat de productiviteit ten goede komt.

Een aantrekkelijke uitstraling

Een leuke kantine is een visitekaartje voor je bedrijf. Het maakt je bedrijf aantrekkelijker voor nieuwe medewerkers en klanten. Een prettige kantineomgeving draagt bij aan een positieve eerste indruk.

Zo richt je een kantine in

Hier zijn een paar tips voor het inrichten van je kantine.

1. Bepaal je budget

Hoeveel wil je uitgeven aan de inrichting van je kantine? Wat wil je bereiken met de inrichting? Wil je een creatieve en inspirerende omgeving creëren, of ga je voor een meer traditionele kantine-inrichting?

2. Kies de juiste meubels

De meubels en apparatuur in je kantine moeten comfortabel, praktisch en duurzaam zijn. Kies voor tafels en stoelen die geschikt zijn voor het aantal mensen dat gebruik zal maken van de kantine. Zorg er ook voor dat er voldoende opbergruimte is voor eten en drinken.

3. Zorg voor goede apparatuur

In je kantine moet je ten minste een koelkast, een magnetron en een koffiezetapparaat hebben. Je kunt ook kiezen voor andere apparaten, zoals een vaatwasser of een oven.

4. Maak het gezellig

De kantine moet een prettige plek zijn om te verblijven. Zorg voor goede verlichting, planten en decoratie. Je kunt ook muziek afspelen of een tv installeren om de sfeer te verhogen.

5. Houd het schoon

Een schone kantine is een prettige kantine. Zorg ervoor dat de meubels en apparaten regelmatig (bijvoorbeeld dagelijks) worden schoongemaakt. Dit hangt natuurlijk af van het gebruik en de grootte van je kantine.

6. Vraag feedback aan je medewerkers

Vraag je medewerkers om feedback over de inrichting van de kantine. Wat vinden ze van de meubels, de apparatuur en de sfeer? Gebruik hun feedback om de kantine te verbeteren.

Extra tips voor het inrichten van je kantine

  • Aandacht voor akoestiek: een kantine wordt al snel een lawaaiige plek. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om het geluidsniveau te dempen, zoals akoestische panelen of gordijnen.

  • Gezonde opties aanbieden: zorg ervoor dat er gezonde eten en drinken beschikbaar zijn in je kantine, zoals vers fruit, yoghurt en salades. Dit moedigt gezonde eetgewoonten aan onder je medewerkers.

  • Organiseer activiteiten: het organiseren van activiteiten in de kantine, zoals een gezamenlijke lunchbijeenkomst of een spelletjesdag, draagt bij aan het verhogen van de teamgeest en het verbeteren van de werksfeer.

  • Functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid: zorg ervoor dat de kantine functioneel en gebruiksvriendelijk is. Zorg voor voldoende ruimte om te bewegen en plaats de meubels op een logische manier. Zorg er ook voor dat de apparatuur gemakkelijk te gebruiken is voor alle medewerkers.

Je kantine gemakkelijk inrichten met Hal18

Wil je je kantine op een nieuwe manier inrichten? Dan ben je bij Hal18 aan het juiste adres! We bieden een breed assortiment aan nieuwe en gebruikte kantoormeubelen, waarmee je jouw kantine helemaal naar wens kunt inrichten. Hier zijn een paar manieren waarop Hal18 je kan helpen.

Ruime keuze aan meubelen

Bij Hal18 vind je alles wat je nodig hebt voor je kantine, van kantinetafels en kantinestoelen tot lockers en vergadertafels. We hebben zowel nieuwe als gebruikte meubelen, zodat er voor elk budget iets te vinden is.

Topkwaliteit merken

We werken samen met vooraanstaande merken zoals Ahrend, Gispen en Aspa, die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van kantoormeubelen van topkwaliteit. Zo weet je zeker dat je meubelen aansluiten bij jouw behoeften en wensen.

Persoonlijk advies

Onze ervaren medewerkers staan klaar om je te adviseren bij het inrichten van je kantine. Als je op zoek bent naar een volledige set kantoormeubilair voor je kantine, helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze.

Snelle levering

Bij Hal18 kun je rekenen op een snelle levering van je bestelling. Of je nu nieuwe meubelen koopt of gebruikmaakt van onze aantrekkelijke aanbiedingen, wij zorgen ervoor dat je bestelling snel bij je wordt bezorgd.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of kom langs in onze showroom in Wijnjewoude om ons assortiment te bekijken. Met Hal18 wordt het inrichten van je kantine een fluitje van een cent!