Verschillende soorten bureaus en hun voor- en nadelen

2023-04-14 - Hal18

Er zijn allerlei soorten bureaus te onderscheiden qua design, uitvoering en functionaliteit. Daarom is het voor de aanschaf van een bureau belangrijk om te weten welke mogelijkheden er allemaal zijn. Hal18 laat u kennismaken met de verschillende soorten bureaus en gaat daarbij ook in op de uiteenlopende voordelen en nadelen. Op deze manier weet u zeker dat u de beste keuze maakt. Uiteraard voorzien wij u naar wens graag in een persoonlijk advies.

Vorm van het bureau

Het onderscheid tussen diverse soorten bureaus is onder meer te maken op basis van de vorm. De meeste bureautafels die geschikt zijn om een hele dag aan te werken, zijn uitgevoerd met een rechthoekig design. In het verlengde daarvan is het ook mogelijk om een hoekbureau aan te schaffen. 

Rechthoekig

Een rechthoekig bureau is een van de meest voorkomende soorten bureaus. Dit heeft te maken met de afmeting van het bureaublad. Het is voor het werken aan een bureau op kantoor of thuis ideaal als de afmeting minimaal 80 x 120 cm is. Dit biedt alle ruimte om een beeldscherm met toetsenbord erop te plaatsen en voorziet in bewegingsvrijheid van de armen. Bovendien is op deze wijze een ideale werkhouding aan te nemen, waarbij het uiteraard eveneens van belang is om op een goede bureaustoel te zitten.

Hoekbureau

Een hoekbureau is een van de soorten bureaus die speciaal ontwikkeld is om in een hoek van een kantoor of thuiswerkplek neer te zetten. Dit heeft als voordeel dat de ruimte in het kantoor optimaal wordt benut. Overigens zijn hoekbureaus in uiteenlopende uitvoeringen verkrijgbaar, zoals met een enkel rechthoekig bureaublad of als uitvoering met haaks bureaublad. Let in het laatste geval wel op de hoek, zoals een hoekbureau links of hoekbureau rechts. Een nadeel van deze uitvoeringen is namelijk dat deze alleen geschikt zijn voor een rechterhoek of linkerhoek in de ruimte.

Verstelbare bureaus

Er is met betrekking tot bureau soorten verder een onderscheid te maken in vaste bureaus en verstelbare bureaus. Het verdient de voorkeur om een verstelbaar model te kiezen, want dan is er in ieder geval sprake van een ergonomisch bureau. Een voorbeeld daarvan betreft een slinger bureau dat met de hand in hoogte verstelbaar is door aan de slinger te draaien. Het voordeel hiervan is dat u de hoogte van het bureaublad nauwkeurig kan afstemmen op uw eigen lengte. Een van de andere soorten bureaus die verstelbaar is, betreft een zit-sta bureau. U profiteert bij het werken aan een zit-sta bureau van meerdere gezondheidsvoordelen, zoals van een betere bloedcirculatie. Dit vermindert en voorkomt allerlei lichamelijke klachten.

Elektrisch

Bij Hal18 vindt u een groot aanbod met verschillende soorten bureaus die over uiteenlopende functionaliteiten beschikken. Een elektrisch verstelbaar bureau heeft wat dat betreft het voordeel dat deze snel en gemakkelijk op de lengte van de gebruiker is af te stemmen. Dit is ook praktisch als u op kantoor flexwerkplekken heeft, waar wisselend verschillende medewerkers gebruik van maken.

Slingerbureau

Een slingerbureau maakt het mogelijk om het bureaublad in hoogte te verstellen en daarbij af te stemmen op de lengte van degene die aan het bureau gaat zitten. De slinger bevindt zich aan een kant van het bureau en is gemakkelijk zonder bijzonder krachtsinspanning te bedienen.

Onderstel van het bureau

Er is nog een kenmerk dat het onderscheid maakt tussen verschillende bureau soorten. Het onderstel van het bureau heeft bijvoorbeeld invloed op het design. Een T-poot is een van de moderne soorten bureaus en een 4-poot bureau is een meer klassiek model.

T-poot

Een T-poot bureau heeft een onderstel in de vorm van een omgekeerde T, vandaar ook de benaming. Een T-poot bureau heeft aan beide kanten van het bureau een onderstel en heeft als voordeel in optimale beenruimte en bewegingsvrijheid te voorzien. Een ander voordeel is dat deze bureau soorten licht van gewicht zijn en daardoor gemakkelijk zijn te verplaatsen.

4-poot

Een 4-poot bureau heeft een meer klassiek design en beschikt aan elk uiteinde over een bureaupoot. Het klassieke ontwerp zorgt voor een stijlvolle uitstraling, waarbij u de keuze heeft uit meerdere kleuren betreffende het tafelblad en het onderstel. Wij bieden u voor deze bureaus bijvoorbeeld onder meer de keuze uit 44 kleurencombinaties. Zo stelt u naar eigen voorkeur een 4-poot bureau samen met een bladkleur en framekleur naar keuze.

Dubbelbureau

Een dubbelbureau is een van de soorten bureaus die het mogelijk maakt om de ruimte op kantoor zo efficiënt mogelijk te benutten. Een dubbel bureau voorziet namelijk in een duo werkplek, waarbij twee bureaus tegenover elkaar gekoppeld zijn. Dubbelbureaus zijn in verschillende afmetingen en uitvoeringen verkrijgbaar bij Hal18. Heeft u vragen over een van de soorten bureaus of wilt u persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom.