Semi-elektrische stapelaars

Een semi-elektrische stapelaar neemt het fysieke werk voor een groot deel uit handen in uw magazijn of andere bedrijfsruimte. Dit type stapelaar voorziet in een elektrische heffunctie en levert een belangrijke bijdrage aan ergonomisch verantwoord werken. Zwaar tillen behoort hiermee tot het verleden. Naast de elektrische heffunctie kenmerkt een semi-elektrische stapelaar zich door handmatig transport. HAL18 heeft een groot assortiment voor u beschikbaar met variaties in het draaggewicht, hefhoogte en functionaliteit.

 

Semi-elektrische stapelaar: maximaal draaggewicht

Er is bij de tilwerkzaamheden in uw magazijn rekening te houden met het maximaal benodigde draaggewicht. Op deze manier maakt u een keuze voor een uitvoering die op de betreffende werkzaamheden is afgestemd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de keuze te laten vallen op een semi-elektrische stapelaar 1.000 kg. Of om voor een uitvoering te kiezen die in een draaggewicht van maximaal 1.500 kg voorziet, zoals bij deze semi-elektrische stapelaar. Naast het maximale draaggewicht is het uiteraard eveneens van belang om op de hefhoogte te letten.

 

Maximale hefhoogte

Er zijn verschillende semi-elektrische stapelaars in ons aanbod die hetzelfde maximale draaggewicht hebben, maar variatie laten zien in de maximale hefhoogte. Zo is het onder meer mogelijk om de keuze te laten vallen op een semi-elektrische stapelaar 1000 kg met een hefhoogte van 1600 mm of met een hefhoogte van 3000 mm. Is er een hogere hefhoogte nodig? In dat geval is het eveneens mogelijk om een semi-elektrische stapelaar met een hefhoogte van 3500 mm te bestellen. Een lagere hefhoogte behoort ook tot de opties, zoals met een hefhoogte van maximaal 2500 mm.

Kleine draaicirkel

Een van de voordelen van semi-elektrische stapelaars is dat deze niet veel ruimte nodig hebben om een draai te maken. Er is namelijk sprake van een kleine draaicirkel. Uiteraard is er met de afmeting van de vorken en totale omvang rekening te houden. Overigens geldt voor semi-elektrische stapelaars dat deze ideaal zijn om gedurende een langere periode per dag pallets te plaatsen in stellingen, zoals europallets. Het interne transport voor de verplaatsing van goederen gaat gemakkelijk door de combinatie van manueel rijden en elektrisch heffen.

 

Speciale uitvoering

Bent u op zoek naar een speciale uitvoering, zoals in de vorm van een semi-elektrische stapelaar met kantelbare vorken? Deze hebben wij eveneens voor u beschikbaar in ons assortiment met de functie om tot 40 graden te kantelen, naar links of naar rechts. De kantelbare uitvoering is onder meer bij uitstek geschikt om te gebruiken op een verzenafdeling net als in een productiestraat. Zo hebben wij met de semi-elektrische stapelaar 150 kg ook nog een speciale uitvoering beschikbaar. Dit is een stapelaar die perfect is om toe te passen in bijvoorbeeld een archief, bibliotheek, apotheek of laboratorium. Er is hierbij sprake van het wegnemen van fysieke inspanning bij het heffen en dalen van zware goederen tot 150 kg.

 

Heeft u vragen of wilt u advies?

HAL18 helpt u graag op weg met het maken van de juiste keuze uit het aanbod met semi-elektrische stapelaars. Neem contact op voor meer informatie of kom voor persoonlijk advies naar onze showroom in Wijnjewoude.

Op de hoogte blijven van de Nieuwste aanbiedingen