Palletwagen

Een palletwagen is bij intern transport onmisbaar om pallets op een efficiënte manier te verplaatsen. In magazijnen is het van belang om op een snelle manier goederen op pallets te vervoeren. De beste manier om dat te doen, is door van een palletwagen gebruik te maken. Daarbij is er een onderscheid te maken tussen verschillende soorten uitvoeringen, zoals manuele palletwagens, schaar palletwagens en weegpalletwagens. Welke uitvoering u ook nodig heeft, bij HAL18 maakt u de beste keuze.

 

Palletwagen en hefvermogen

Het is bij het kopen van een palletwagen belangrijk om met het type uitvoering rekening te houden en met het hefvermogen. Dat vermogen bepaalt namelijk hoeveel gewicht aan pallets met goederen de palletwagen kan dragen. Indien de vracht zwaarder is dan het hefvermogen dan leidt dat tot problemen en bestaat de kans dat de palletwagen het begeeft. Bovendien is er wat dat betreft natuurlijk ook nog een veiligheidsaspect aanwezig. Bij het gebruik van een palletwagen is het bijvoorbeeld aan te raden om deze altijd te trekken en niet te duwen. Op deze manier is er sprake van een beter zicht op de omgeving en de kans op het ontstaan van blessures is bovendien kleiner.

 

Manuele palletwagen

Een manuele palletwagen is een ideaal middel voor intern transport bij de verplaatsing van pallets over kleine afstanden. Een handpalletwagen is bovendien ook goed te gebruiken bij vervoer in de laadbak van een vrachtauto. Het voordeel is namelijk dat dit transportmiddel compact is uitgevoerd en een beperkt gewicht kent. Bovendien is een manuele uitvoering in het bijzonder geschikt voor gebruik in kleine ruimtes, omdat er gemakkelijk mee te manoeuvreren is. De standaard pompwagens in ons aanbod zijn geschikt tot een draaggewicht van 2.500 kg. Het is bij veelvuldige verplaatsing van pallets op palletwagen met handbediening aan te raden om niet het volledige draaggewicht te benutten. Een gewicht tot 750 kg is wat dat betreft prima als het gaat om het leveren van een verantwoorde fysieke inspanning.

Schaarpalletwagen

Het kopen van een schaarpalletwagen of schaarpompwagen is een uitstekende keuze als er sprake is van het werken op beperkte hoogte. De functie van een schaarpompwagen voorziet er namelijk in dat het gemakkelijker en verantwoorder is om op ergonomische hoogte te werken. De vracht van de pallets is met eenvoudige bediening van dergelijke palletwagens snel op de gewenste hoogte te brengen. Bovendien is de schaar palletwagen ook inzetbaar om goederen op pallets op een snelle en efficiënte manier te verplaatsen

 

Weegpalletwagens

Weegpalletwagens ofwel wegende handpompwagens zijn palletwagens die multifunctioneel te gebruiken zijn. Er is namelijk sprake van een gecombineerde functie die bestaat uit de verplaatsing van pallets en uit het wegen van pallets. Op het moment dat een pallet is opgetild en vrij is van de vloer is het mogelijk om de vracht te wegen. Om het exacte gewicht van de lading te wegen, is het uiteraard mogelijk om eerst een lege pallet te wegen. Dat gewicht is dan af te trekken van het laadgewicht op het moment dat de pallet met vracht vrij van de vloer is.

 

Heeft u vragen over de aanschaf van een palletwagen neem dan gerust contact op met HAL18.

Op de hoogte blijven van de Nieuwste aanbiedingen